A hírek, események listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2012. december 2., vasárnap

Raffay Ernő tartott előadásokat Bihar megyében

Raffay Ernő tartott előadásokat Bihar megyében

2012. 12. 02.
Az Erdélyi Magyar Néppárt érmelléki képviselőjelöltje, Nagy József Barna meghívására az elmúlt napokban Bihar megye több településén –Margittán, Nagyváradon, Nagyszalontán és Érmihályfalván – tartott előadást Raffay Ernő történész.
Legújabb kötete a „Politizáló szabadkőművesség” címet kapta, és ez immár a harmadik könyve ebben a témában – derült ki az előadások során. Bár a könyv még nem hagyta el a nyomdát, máris óriási érdeklődés mutatkozik iránta.
Raffay Ernő tartott előadásokat Bihar megyében
A rendhagyó történelmi előadásokon szó volt a Trianonhoz vezető útról, a szabadkőművesek történetéről, a föderalizmus és az autonómia román és magyar eszmetörténetéről.
Nagy József Barna érmelléki képviselőjelölt az előadásokat megelőző bevezetőjében bemutatta a Néppárt programját, és beszélt az autonómia és a föderális Románia szükségességéről. Nagyváradon többek között jelen volt Zatykó Gyula szenátorjelölt is, aki kifejtette: az autonómia és a föderalizmus jelenti az egyetlen megoldást az erdélyiek számára.
Raffay Ernő történelmi léptékű tettnek nevezte a föderalizmus felvetését, és közéletben való népszerűsítését. Elismerően szólt arról a következetességről, amiképpen a Néppárt jelöltjei évek óta képviselik az autonómia, immár pedig a föderalizmus gondolatát. Megítélése szerint egyedül ez a kitartás és elvszerűség hozhat kedvező változást az erdélyi magyarságnak ezért, mint mondotta, számára nem kérdés, hogy kit támogatna a választásokon.
Az előadássorozat záróeseményén, Érmihályfalván Nagy József Barna köszönte meg az elismert anyaországi történésznek a kiváló előadásokat, melyekben a Néppárthoz közel álló következtetések fogalmazódtak meg. A nemzeti ügyek szolgálata előrébb való minden pártpolitikai érdeknél, hangsúlyozta Nagy József Barna, aki szerint a december 9-i választások igazi tétje: marad minden a régiben a be nem váltott ígéretekkel és megalkuvó „érdekvédelemmel”, vagy kezünkbe vesszük végre a sorsunkat erdélyi jövendőnk érdekében.
[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata]

Forrás: http://www.neppart.eu/parlament2012/raffay-erno-tartott-eloadasokat-bihar-megyeben.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű hírek

Blogarchívum