A hírek, események listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2012. március 2., péntek

Megfilmesítik az Elveszett jelképet

2012.03.02. 11:52 | koimbra
2006-ban mutatták be a Dan Brown regénye alapján készült Da Vinci-kód (Da Vinci Code) thrillert. A mozikban elért 758 millió dolláros bevétel láttán a stúdió elkészíttette a folytatást, ám az Angyalok és démonok (Angels & Demons) szerényebben termelt, csupán 485 millió dollárt gyűjtött össze. Talán eddig ezért nem került gyorsítópályára a harmadik felvonás.
A stúdió végül döntött, Danny Strong, a Game Change és az Újraszámlálás tévéfilmek írója láthat hozzá a forgatókönyvhöz. Ron Howard kiszállt a rendezői székből, de a produceri térfélen továbbra is ott álldogál. A stafétabotot Mark Romanek vehette át, az úriember korábban a Sötétkamra (One Hour Photo) és a Ne engedj el (Never Let Me Go) filmeket dirigálta. Az előző két felvonásban Tom Hanks keltette életre Langdon professzort, egyelőre még nem szerződött le, de a színész már jelezte, hogy érdekelné a folytatás és Az elveszett szimbólumot amúgy is izgalmasnak, letehetetlennek találta.
A regény tartalma: Megkerül, ami elveszett...
Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét. Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is. Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz. Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsomózott szőttese; intelligens, villámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen- miként azt Robert Langdon felfedezi- nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt...
Nincsenek megjegyzések:

Népszerű hírek

Blogarchívum