A hírek, események listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2004. március 10., szerda

Öngyilkos merénylet egy isztambuli szabadkőműves páholy ellen

Két öngyilkos merénylő követte el a két emberéletet kioltó robbantást kedd este Isztambulban egy szabadkőműves-páholynak is otthont adó épületben - közölte Muammer Güler tartományi kormányzó.

Muammer Güler tájékoztatása szerint ketten haltak meg az incidensben, az egyik öngyilkos merénylő és egy pincér, aki az épületben dolgozott. Hat személy, közöttük a másik támadó, megsebesült.

A támadás elkövetését kedd éjszakáig egyetlen szervezet sem vállalta magára.

A kormányzó elmondta: a két támadó lábon lőtte az őrt, majd lövöldözve behatolt a szabadkőműves páholy éttermébe, ahol működésbe hozta a pokolgépeket.

A török nagyvárosban tavaly négy súlyos öngyilkos terrorakciót követtek el.

A többségében muzulmánok lakta, de szigorúan világi Törökországban aktív a középkori mintára építkező - annak idején európai országokban felvilágosult célokkal létrehozott - szabadkőművesek csoportja.

(MTI)

Forrás: http://www.nol.hu/cikk/150131/


Félig sikerült öngyilkos merénylet Isztambulban

Egy szabadkőműves szervezet épületébe hatolt be a két merénylő. A testükre erősített bomba amatőr munka volt. Egyikük túlélte.
A két támadó az épület ablakaira lőtt, majd lábon lőtték a biztonsági embert, és behatoltak az épület fölszintjén lévő étterembe.

Ott hozták működésbe a pokolgépeket, amelyek nem okoztak jelentős kárt.

Egyikük meghalt és egy pincért is megölt, másikuk túlélte a robbanást. Egyik karja leszakadt, és a belei kifordultak.

A rendőrség szerint a felhasznált robbanóanyag-mennyiség az egész épületet elpusztíthatta volna, ha a robbantószerkezet professzionális.

Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a merényletet, és szakértők szerint az ismert terrorista csoportok nem követtek volna el ilyen "ügyetlenséget".

Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=80276

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű hírek

Blogarchívum